Gratar la Iarba Verde

Frigarui pe gratar la iarba verde



Ce sa iei cu tine cand mergi la gratar la iarba verde:

Ustensile:

- Gratar special pentru picnic, cu picioruse si cu o suprafata mai mare;
- Carbuni: se gasesc in supermarket sau benzinarii;
- Ziare: focul se aprinde cel mai bine cu ziare;
- Chibrit sau bricheta (aceste lucruri sunt cel mai des uitate de oamenii nefumatori)
- 2 cutite: unul pentru gratar, celalalt pentru taiat salata, rosii, usturoi si alte garnituri.
- Furculita de inox (ideal ar fi o furculita mai mare pentru carne)
- Betele pentru frigarui: bete de lemn, de unica folosinta sau de inox;
- Vas mare cu capac pentru pastrarea carnii pana la asezarea mesei;
- Bol pentru salata/ garnitura;
- Farfurii si furculite de plastic – sunt de unica folosinta si usor de transportat;
- Pahare de plastic;
- Servetele de hartie.

De mancare:

- Carnea de mici/ carnati/ pulpe de pui/ peste sau alt fel de carne;
- Legume pentru gratar sau pentru salata;
- Sare, piper, mustar, usturoi, ceapa;
- Paine;
- Bere non-alcoolica si alcoolica.

Ecologie:

- Minim 5 litri de apa – pentru stingerea jarului;
- 2-3 saci de gunoi in care sa aduni toate resturile alimentare si nealimentare.

Supravegheaza gratarul permanent pentru a evita extinderea focului iar la sfarsit nu uita sa stingi jarul cu multa apa. Pastreaza locul cat mai curat pentru a te bucura si data viitoare de iarba verde si un loc placut pentru picnic.

Sursa imagine: Arhivafoto.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>